Bayburt, Cumhuriyet Dönemi’nin en önemli fırsatını yakaladığı günlerde…

TBMM’de iktidar partisinden seçilmiş iki milletvekili –ki biri Maliye Bakanı- ve kendini Bayburt Milletvekili olarak görüp, Bayburtlulara şükran duyduğunu her ortamda dillendiren bir Cumhurbaşkanı…

Yılların biriktirdiği sorunları yumaklaşmış Bayburt.

Milletvekillerimizin Bayburt sevdasını sorgulamak bile gereksiz. İkisi de ulaşılması zor makamları bırakarak bu işe soyundular. İğneli yorgan olarak nitelendirilen siyasete geçtiler. Bayburt’un yumaklaşmış sorunlarıyla boğuşmaya talip oldular. Bunları “ikballeri için yaptılar” demek haksızlık olur.

Bundan sonra tüm Bayburtluların birleşerek onların çalışmalarına katkı sağlaması gerekir. Onların ufkunu açacak her türlü desteği, katkıyı esirgememelidirler. Kişisel siyasi bağı ne olursa olsun, onu gözetmeden Bayburt için yapılanları, Bayburt için bir şeyler yapmaya çalışanları kucaklamalıdırlar.

Özellikle de Bayburt için düşündüklerini, gerçekleşmesini istediklerini; yapılanlarda görebildiği doğruları ya da yanlışları açık yüreklilikle dillendirmelidirler. Yanlışlara, düşündükleri çözümleri; doğrulara da beğenilerini sunmalıdırlar.

Üç milletvekilimiz de, herkese kucak açmalı, her türlü “ötekileştirme”den uzak durmalıdırlar. Onlar da ulaştıkları siyasi gücün değerini bilerek bu gücü Bayburt için kullanmalıdırlar. Bu yolda düşündüklerinden hiç kimse kuşku duymamalıdır. Bu kuşkuların giderilmesinde, Milletvekillerimizin tutumu öne çıkacaktır.

“Bayburt için hasat” konusuna gelince, elbette sorumluların bu konuda plânları vardır ve sanırım uygulama aşamasına geçilmiştir.

Yapılması düşünülenler açıklığa kavuşturulmalı; yapılanlar da, siyasi odaklı değil toplumsal odaklı açıklanmalıdır.

Bayburt için yapılması gerekenlerin “yakın, güncel düzenleme” ve “uzun vade düzenlemeleri” olarak belirlenmeli, yapılacakların ayrıntıları ve erişme zamanları açıklanmalıdır.

Teknik düşünce ve planlamalara, Bayburtluların da görüş ve düşüncelerini katması sağlanmalıdır. Bu çalışmalar, uzman kişilerce ve bir ekip olarak gerçekleştirilmeli, çalışma aceleye getirilmemelidir. Böylece tüm Bayburtluların bu çalışmaları benimseyip, desteklemesi sağlanmalıdır.

Bayburt’ta “HASAT ZAMANI” yazımızı, “yakın, güncel düzenleme hasadı” ve “uzun vade hasadı” başlıkları ile sürdüreceğiz.

Umarım “Bayburt’ta HASAT ZAMANI”na bir katkısı olur.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman bayburtlugil 8 yıl önce

ulaşılması zor makamları derken sn temüçin maliye bakanımız sn naci ağbal bey bayburt için önemli yatırmlarda bulundular,diğer m.vekilleri gibi hareket etmediler,
bundan dolayı her ikisinide tebrik ederiz.
proje olanlar demir yolu-hava alanı,türbeler vb,şahsi işler artık yok kimse kusura kalmasın.slm

Avatar
Ahmet Çağıldak 8 yıl önce

Umut bizim yavan ekmeğimiz. Umarım katkısı olur!

Avatar
levent 8 yıl önce

sn bakan ve milltvekil 21.01.2016 tarihinde bayburt ak.parti binasında açıklamada bulundular,ve dedilerki kentsel dönüşüm için zahit ef mah,veysel ef mah , karasakal
ef mahallesi projesi kabul gördü.

Avatar
n.mustafa yücesoy-dısburg 8 yıl önce

kemal bey slm,lar sunarak müjde(hasat zamanı geldi)*yeni bir hastane yapılıyor.!!
*ab,tarafından hibe destekli*granit tmermer*fabrikası üretime geçiyor,iilk projeyi
hayata geçiren*mühendis sn cihangir yıldız beye binlerce tşk,ler,

Avatar
bayburt halkından d.ali 8 yıl önce

ali kemal bey sizlerde siyasete giriniz,bayburt sevdalılığınızı görelim.!!!1,ince siyasi
manevra yapmayınız,lütfen.

Avatar
mihriban soylu,istanbul 8 yıl önce

değerli yazar,sevgiler sunarak,şirin Bayburtun tanıtılması adına "çok büyük müze"
gerekli,dolayısıyla gerçekten bayburtun objeleri sergilenecektir,ne kaderki 40 yıldır
bayburtun tarihi eserleri ve el yazma eserler komşu illerin depolarında çürümekte,
dünyadaki bütün Bayburtluların"katma değeri olmalı.slm
geçen yıl bayburta gittim müzeyi bulamadım,?g.hane deki çok güzel.