Henüz sabahın körü bile olmamış, ezan okunmamış, ben ayaktayım.

Birazdan Duduzar'dan gün doğacak, ayam açılacak ve pazar günü maceramıza yelken şişireceğiz. Ne yelkeni, şu meşhur tahta kasa "Uğur Otobüsleri"nden birine binebilirsek eğer, yani kovulmazsak, daha yanisi kulağımızdan tutulup aşağı atılmazsak Aşkale'ye maç seyretmeye gideceğiz.

Yaşım 13-14.
İlk defa aileden izinsiz bir eylem patlatacağım.

İmaç'ların Fuat uçurdu otobüsü, Aşkale'ye iniş yaptık. O zamanlar burada büyük bir askeri birlik var, maç birliğin sahasında oynanacak ve büyük ihtimalle oyuncuların kahir ekseriyeti asker olacak.

***

Büyük bir patapat içinde Osman Okutmuş ağabeyimiz, meşhur seleli motosikletinden indi, selenin içinde oturan gri beyaz kütle de indi, silkindiler. Toz bulutunun içinden Cemil Kamber çıktı. Malum Rahmetlinin sihirbazlığı da meşhurdu.

O zamanlar Osman ağabey, şimdiki "Futbol Direktörlüğü"ne tekabül eden işlerle uğraşmaktaydı.

Takımı açıkladı, aklımda kalan: Aga Nevzat, Lefter Ehsan, Laz Metin, Gabbacah Yunus, Guş Memmet, Akılli Orhan, Berber Zehni...

Herkes ağaçların dibinde soyundu, formaları giydi. Kalecimiz de hayatında ilk defa eldiven giyen Gogo Halis.

Bu eldiven giyme söz gelişi tabii, ne arar eldiven filan.

***

Derken maç başladı ama işler kötü gidiyor, Osman ağabeyin direktifleri, oyuna müdaheleleri fayda etmiyor ve ilk yarıyı sıfıra karşı üç gol yiyerek kapatıyoruz.

Oyuncular ağaçlara yaslanmış üzüntü içinde limon yalıyorlar.

Ve Osman Ağabey sorumluluğu alıyor ve tarihe geçen o meşhur tiradını patlatıyor: 

- Deli ağalar verin baham böyük formayı!

***

Maç sonu karşılaşmanın eleştirisini ve özetini de Cemil ağabey yapıyor: 

- Osman Ağabey oyuna girmiyeydi 12-0 biterdi, 9'unnan atlattuğ!..

Ve Osman ağabey duruma açıklık getiriyor: 

- Türk Ordusuna yenüldük, kim yenebülmüş ki!

***

Aralarında kaybettiklerimiz var.
Allah hepsine rahmet etsin...

Bu vesile ile vefâtının 22. yılında, Osman ağabeyide rahmet ve minnetle anıyorum..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAVAŞ KARABULUT 9 yıl önce

Allahtan Rahmet diliyorum. Spor adına bizlere bıraktığı her şey için minnet ve şükranlarımı sunuyorum.Böyle değerlerin yaşarken kıymetini bilmemiz lazım.

Avatar
drskoksal 9 yıl önce

zevkle okudum, yazının altında ısrarla isim aradım, İslam Çupi mi yazmış diye...

Avatar
Gürsel Karapınar 9 yıl önce

H.Osman amcamızın yenilmemize getirmiş olduğu yorum zekice ve mizah dolu TÜRK ORDUSUNA YENİLDİK, KİM YENEBİLMİŞ Kİ tek kelime harika diyorum....H.Osman Okutmuş amcamız başta olmak üzere ,aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet diliyorum....Mekanları cennet olsun...

Avatar
Ertuğrul HAŞLAK 9 yıl önce

sevgili kenan abi hani derler ya gün ola hayali cihana değer geçmişteki hatirani öyle güzel kaleme almiş anlatmişsin ki saydiğin bir çok büyüğümüzü tanimasak bile hayal edebiliyoruz ölenlerine rahmet kalanlara sağlikli ömürüler diliyorum. kal sağlicakla

Avatar
ali kılıç 9 yıl önce

Amin Cùmlesine

Avatar
ALİ RIZA ACI 9 yıl önce

Çok zekice ve nükteli bir cevap, bizleri yansıtmış :) Ama Kenan abi ben şu FUTBOL DİREKTÖRÜ olayına daha çok güldüm, Fatih kıskanmasın şimdi :)