“Dilerim bütün Bayburtlular bir gün zengin olur ve hayalini kurdukları her şeye kavuşurlar; böylece aranılan esas ihtiyacın bu olmadığını anlarlar”!

Evett sevgili hemşerilerim, sanırım bugünlerde para ve yatırıma boğuluyorsunuz? Gözünüz aydın. Artık zengin oldunuz! Dertleriniz önümüzdeki haftadan itibaren sıfırlanıyor.

Biliyoruz, tamam, iktidarın başındaki kişinin çocukluğu ve delikanlılığı çorak geçtiği için az gelirli seçmeni neresinden avlayacağını çözmüş:

Baksanıza artık; “Girişimciye 150 bin lira sorgusuz sualsiz kredi”, “İşyeri açan gençlere 50 bin lira karşılıksız hibe”,  “Emekliye meccanen 1200 lira”, “Öğrenciye karşılıksız her ay 250 lira destek”, “İşsize ayda 600 lira işsizlik desteği”, “İşe giren gençlere 1 yıl maaş partiden”! Şuraya plastik saha, buraya betondan üst geçit, oraya yüz yıl yetecek alt yapı, daha öteye asfalt, az öteye sağlık merkezi; mahalle odamıza ‘kalbura bastı’ yemeye buyurun!..

İş mi başüstüne, destek mi emrinde, kredi mi hemen, tayin mi buyur, para mı lafı mı olur?

Efendime söyleyeyim yatırımlar, destekler, projeler; para, para, hep para!

Sanırım yoğunluktan bu güne kadar bunları unuttular! Ya da korku sen nelere kadirsin!

İktidar partisi böyle böyle toplumu bağışa, ianeye, ulufeye bağımlı ve paragöz yaptıklarını sanıyorlar. Oysa sosyal devleti bitirip, insanları başkasının merhamet ve insafına teslim edip, dilenci toplumu üretiyorlar.

Fakat iktidar partisi bir şeyi unutuyor. Bir iktidarın geldiği en çaresiz nokta, para ve yatırımın her şeyi satın alacağını sandığı “noktasındaaa”!..

Burda kahredici olan bir konu daha var: Bayburt’a, partisinden cayma durumundakilerin sadakatini artırmak için seçip de gönderdiklerine bakın:

-Bilişim iletişim çağının en önemli atılımına “böyle havada bulut gibi bir şey, bilgileri gönderiyorsunuz ordaan size geliyor” diyen bir eski..

-“Biz o desteği onlara, bize karşı kullansınlar diye vermedik” diyen gafçıbaşı danışman.

Bir önceki seçimde de -“Türk yoktur” diyen bir Arap milliyetçisi..

Fakat iktidar lideri, Bayburt gibi yerlerdeki taraftarının bence aklını fazla küçümsüyor ve zaafını biraz yanlış çözmüş. Memleketlilerimin önemli bir kesimi son kertede verdiği desteği birden çeker. Bunu biliyorum ve vazgeçme sınırındaki bu kesime güveniyorum.

Neyse, durum bu! Tamam, yani para önemlidir ama her şey değil. Hele de gelir paylaşım adaletini günden güne bozan bir siyaset anlayışında vadedilenler sadakadan başka bir şey değildir.

Zaten böyle olmasa bu türden bağışlarla yaşayan Ortadoğu toplumları yurtlarında bir kargaşa çıkınca yanıbaşlarındaki Katar ve Kuveyt’e gitmek isterlerdi. Oysa baksanıza, batağa batmış Yunanistan bile onlara daha çok paylaşım adaleti ve gelişmişlik vaad ediyor.

Aslında ağzımı toplamak istiyorum da elimde değil. Sevgili hemşerilerim, kafayı takmışsınız kalkınmaya başka şeyler umurunuzda değil. Oysa siz asıl paranın dışında gidenleri ve kaybedilenleri sorgulayın lütfen.

İktidar partisinden vazgeçme sınırındakiler, Allahu Lillah aşkına azcık bi durun, bi düşünün ve Bayburt’un haline bir bakın. Ve para o da elinize geçerse her derdinize deva mı?

Hollywood yıldızının o yüzümüze çarpan sözüne yukarıda sadece Bayburt’u ekledim. İktidar partisini kayıtsız şartsız destekleyenler değil de cayma sınırındakiler lütfen bir kez daha tartın.

Hepimiz biliyoruz ki para tabiki ve elbette önemli ama onun karşılığında başka değerleriniz satın alınıyorsa paranın değeri sıfırdır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih mehmet pınar 8 yıl önce

Beyefendi, cayacağız daa,mesela nereye doğru buyurursunuz? Milletin herşeyine düşmanlıkla bakan, en değerlisin savaş açmış,milleti aşağılamakdan başka bişey bilmeyen,eZim eZim milleti 80 yıl türlü türlü ezene mi cayalım yoksa mafyacılık oynayan bir çivi si bile olmayan küt kafalıyamı Buyurursunuz? Gelir adaletini sağlamayı 80 yıl ne başarmış nede hedeflediğini iddaa Bike etmemişemi cayalım? Ben 35 yaşındayım siyasetten hayatı kararmış sosyolog olma hayali kurarken imamhatipli diye çaycı bırakılmış biriyim,şimdide çocuklarıma bunu yapmalarına izin vermemi istediğinizi anlayabilecek kadarda canım yandı ve yanıyor, umarım asıl siz bu yolumuzdan cayarda kendinizi kurtarırsınız. Bu milleti seviyormuş gibi yapmaktan sevmeye caymanız dileklerimle..

Avatar
Mertcan Önal 8 yıl önce @Fatih mehmet pınar

Fatih Mehmet Pınar acın acımız, sorunun sorunumuz! Ama siz bir toplumbilimci olma hayali ile yola çıktığınıza göre bilmelisiniz ki bir ülkeyi taşeronlar aracılığıyla sömürmek istiyorsanız; önce iktidarı değil asıl muhalefeti biçimlendirirsiniz. Bu sebepten sizler başka kim var ki ona verelim” kolaycılığına yaslanmayın. Çünkü unutmayın ‘kötü olan bile ‘en kötüden iyidir. Bu son fırsatı iyi değerlendirin. Siz kaybetmiş olabilirsiniz ama çocuklarınıza kıymayın.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Gökay IŞIKYILDIZ. 8 yıl önce

jim Carry , bu sözü Kapitalizm den rahatsiz olmayan kendi toplumu için söylediği aşikar yoksa ne bilsin Bayburtluyu!
Ama siz bu sözü Memleketinize çekecek kadar Orhan Pamuk sunuz.

Bayburtta Çocuk olmadan, Genç olmadan, Esnafı tanımadan.
Mahallesiyle övünüp, kızlarını kollamadan.
Sabah kavga ettiğinle akşam gezmeden
Dağını taşını görmeden
Kısacası Bayburtu yaşayip Bayburtluyu bilmeden. Sosyal tesbit sandığın yazını, Bayburt' un tanınan bir şahsiyeti olarak kınıyorum.
Büyüklerimizden hep dinledik; Osmanlıdan sonra Bayburtun yetim kaldığını (Tüm Anadolu şehirleri gibi)
Sonra okuduk, yaşadık, sorguladık; Öyleydi...

Avrupalaşalım diye kurulan Cumhuriyet bizi 90 yılda Avrupalaştırmadı onlar gibi gelişemedik.
Almanya 2. Dünya savaşına girdiği halde şuan Dünyanın en buyuk sanayisi olmus durumda. biz daha yeni yeni sanayide millileşiyoruz. Yani Avrupalı gibi oluyoruz, sizin istediğinizde bu değilmiydi?
haydi AKP ye verin oy unuzu.
VEREMEZSİNİZ...
Çünkü bunları; Ümmet i Muhammet şuurunda olan birinden değil, Atatürkçü, Milleyetçi,
O cu, Bu cu. olan birinden olmasını isterdiniz.

Eminim siz Bayburttan çıkmadan önce Devlet iş kurmanız için hibe kredi yada proje desteği vermiş olsaydı şuan Bayburtu terketmezdiniz.

AKP den hiç bir menfaat görmeyen, gözetmeyen biri olarak söylüyorumki; Bayburtlu sizin gibi düşünmüyor. Kalkınmaya değil Adalete oyunu veriyor Belki çok azına ses olabilirsin ama işte, İSTİSNA KAİDE Yİ BOZMUYOR.

Avatar
MEHMET 8 yıl önce

bayburtlu sn ahmet çağıldak,yazınız siyasi.!,dolayısıyla ya bir parti kur-yada
sevdiğin bir partiye gir.,siyaset yap.!!!,nedir bu.,???,çok zamandır,bayburt halkı ile
alay etmeniz,valla size hiç yakışmıyor.!!!,illada türk,lük kavramını anlatırken.,
eziz nesin türk,tü..,,ama ataisti..!!!,,yeter artık,hiç bir kimse türk olmaktan rahatsız
değil.!!!,"peygamber bile yasakladı,islam tarihini iyi okuyalım.lütfen
yerel konuşma.!"artık bayburtlu"LALLOŞ DEĞİL".!!!

Avatar
A 8 yıl önce

Kardesim sen musluman isen milliyetcilik yapamazsin cunku tum muslumanlar kardestir bu bir. Bizim ulkemizds iy insanlarin degeri sonradan anlasilir bu ulkwde rte yi sonra anlayacak bak dostum halkinin kafasiyla dusunmezsen yanlos yaparsin bize doku nakli yapanlara bayburt tenezzul etmez bizler muslumaniz

Avatar
Fatih mehmet pınar 8 yıl önce

Hüseyin bey,imtiyaz sağlayan kimse gidip onu bulun,hesap sorun bunu yaparken parti v.B. Ayrım yapmayın ak partili ve ya başka parti bunu beraberce yapalım, ben öyle yapıyorum, bu bahis akparti meselesi değil kim olsa aynı sorunu yaşarız bu genetik kültürel ve insani bir sorun kimsede bundan Münezzeh değil. Sanki öyleymiş gibi yapmanız doğru değil. Diğer konularda sizin takdirinize kalmış size göre hain,paralel yapılanma,v.B. Sorunlar yoksa diyecek bişeyde yok keyfinize bakınız...

Avatar
Hüseyin 8 yıl önce

Bizden olmayan faşist,hain,paralel,çapulcu,dinsiz vs. Diyene oy verelim Türkiye'yi Hak-Batıl diye uçurumla ayırana oy verelim ben şu akepe lileri anlamıyorum herkes size oy verse sizin bir ayrıcalığınız kalmayacak size tanınan imtiyazları paylaşmak zorunda kalacaksınız bırakın milletin yakasını bakın ticaretinize.bir de şunu söylemezsem içimde kalır değil Türkiye de dünyada tek partili sisteme geçilse o partide malum parti olsa oy moy yok...